Skip to content

te zien in 2024!

monnikenwerk

In de periode van 17 juli tot en met 21 augustus 2024 vindt de zevende editie van het project Monnikenwerk plaats. In de stille ruimte van een middeleeuwse kerk werken veertien kunstenaars zes woensdagen aan hun monnikenwerk – kunst, die soms raakt aan iets dat groter is dan wij. Aan het einde van de werkdag zijn bezoekers welkom om kerk en kunst te ervaren.

mededogen

mantra van steken

Nadenkend over mijn concept voor Monnikenwerk kwam ik op het idee om ‘gebedenboeken’ te maken. Dit als vorm leidend tot de inhoud. We leven in een stevige tijd, veel oorlog, veel onrust, een wereld in transformatie……. Dit houd mij enorm bezig. Wat is mijn positie, wat kan ik doen, etc. Veel oorlogen en kwesties komen voort uit geloofsovertuiging, in welke vorm dan ook en vertaald in geschriften, bijbels, koran etc. Vorm geeft voor velen onder ons vastigheid in het leven. Mijn vertaling komt tot uiting in – vooralsnog noem ik dit  – ‘gebedenboeken’: blanco, van zacht materiaal en wit. Onbeschreven!

In onze huidige wereld is wat mij betreft mededogen essentieel. Dit is mijn focus in dit project. Leven in een ‘gedeeld menszijn’, meer kunnen leven in vreugde. Voor mij staat mededogen ondermeer voor begrip opbrengen voor de ander, zelfs voor je vijand. Als pad naar bewustzijn, accepteren hoe de ander is, als onvoorwaardelijke acceptatie. Heeft oordeel niet vaak te maken met onze blinde vlekken? Met een installatie van de ‘gebedenboeken’ wil ik graag in gesprek met de bezoeker van Monnikenwerk.

Repeterende herhaling, breiend met de pennen, mantra van steken, in rust, bezig met het samenstellen van de ‘gebedsboeken’.

Monnikenwerk vindt plaats op de woensdagen 17, 24 & 31 juli en 7, 14 & 21 augustus 2024. Je kunt mij vinden in het kerkje van Eenum. Hoop je te ontmoeten op een van de woensdagen tussen 17.00 en 20.00 uur.

klik hier voor de informatie over de andere kunstenaars en de kerken

______________

beeldbouwsels & bostuin

Het eerste weekend van augustus zet ik de deuren van mijn atelier en presentatieruimte open. Dus kom gezellig langs op 3 en 4 augustus tussen 11.00 en 17.00 uur.

Met een paar collega’s hebben we een weekend gepland, waarop ook zij open zijn. Een kleine route langs drie adressen en vier ateliers: Kloosterburen, Warfhuizen en Saaxumhuizen.

Zo kun je bij Ina Fekken door haar huis dwalen, tussen de bewerkte dozen door en haar papierwerken. Ze noemt haar wandeling “ingepakt, een expeditie door het woonhuis”.  Bij Anne Marieke Millenaar is naast haar vrije werk een “wonderkamer” opgesteld. Een deur verder op dit adres is het atelier van Maarten Robert: de geur van hout komt je tegemoet.  Hij omschrijft zijn werk als  “tussen beeldhouwen en houtsnijden in”.

Tijdens mijn tentoonstelling in dit weekend toon ik een overzicht van mijn werk naast zeer recent werk. Dit onder de titel “beeldbouwsels & bostuin”.  Want niet alleen het huis is open, maar je kunt ook heerlijk in de tuin vertoeven, genieten van het groen en alle beelden en bouwsels. Zo tref je in een verscholen hut een verrassing aan: het werk van gastkunstenaar Hermine Stam.

Voor alle gegevens kun je de flyer downloaden: vier ateliers

Back To Top
Zoeken
google translate