skip to Main Content

Tuin & Kunst Hogeland: een trekroute & festival langs vier pleisterplaatsen

Zomerse kunst- en tuinenroute op het Groninger Hogeland met kunst, lezingen, film, performance en theatrale verrassingen

Tuin Kunst Hogeland springt tussen 8 en 23 juni uit de band met een avontuurlijk en gevarieerd festival en trekroute langs vier pleisterplaatsen in het nuchtere noorden. De bezoeker bepaalt zelf de route. Al is er een fietsroute uitgestippeld, die je langs alle locaties voert, terwijl je 30 kilometer lang al peddelend kunt genieten van het afwisselende landschap met het indrukwekkende boerenland in de hoofdrol. De prachtige wolkenpartijen erboven, zijn kenmerkend. Al fietsend of rijdend in de auto waan je je in een schilderij van een van de Ploeg schilders. In welk seizoen je ook komt, het is moeilijk om niet onder de indruk te raken van dit gebied in het onderschatte noorden. Dat deze keer de luchten strak blauw zijn is niet ondenkbaar, want Tuin Kunst Hogeland wordt al voor de vijfde keer gehouden in de mooie maand juni.

De vier locaties van Tuin Kunst Hogeland hebben gemeenschappelijk dat er een opmerkelijke tuin is. Alle vier met een heel eigen karakter. Een eigenzinnige kwekerij met tuinen om in te verdwalen. Een wilde bostuin met bouwsels en zitjes. Een landhuis met idyllische parktuin waar je de tijd vergeet en de rest van de dag wilt blijven mijmeren. En een verborgen theetuin bij een excentriek kunstenaarsechtpaar.

Tijdens het tweede, derde en vierde weekend van juni kan de bezoeker tussen 11 en 17 uur terecht op de deelnemende locaties. Maar er zijn ook lezingen, een veiling en meer interessants. Zo wordt er een film vertoond van Carin Schripsema over het opmerkelijke leven Anton Heijboer. Etsen en tekeningen van zijn hand zijn te zien bij het kunstenaarsduo Margriet Barends & Harm van der Meulen. De kunstenaar Tinkebell werkte mee aan het project Alice in Wonderland van het Lewis Caroll Genootschap. Een beleving die je niet mag missen op het surreële landgoed Oosterhouw.  Op deze locatie kan de verzamelaar twee dagen lang het meest merkwaardige antiek en curiosa laten taxeren. Op 9 juni is er een intiem en onderhoudend literair festival. Met schrijvers als Marjoleine de Vos, Saskia Goldschmidt, Maaike Meijer en Pauline Broekema.

Tijdens de openingsdagen stellen kunstenaars hun werk ten toon. Er is een buiteninstallatie van Marion van der Schelde. Exposities met werken van  gastkunstenaars Mia van der Burg en Irma Frijlink. De ateliers van anne wine, Margriet Barends en Harm van de Meulen zijn eveneens open.

Tuin Kunst Hogeland speelt zich af in Eenrum, Kloosterburen, Leens en Ulrum.

8 en 9, 15 en 16, 22 en 23 juni 2019 van 11.00 – 17.00 uur. Voor meer informatie en fietsroute www.tuinkunsthogeland.nl

google translate
Close search

Winkelmand

Back To Top
×Close search
Zoeken